به گزارش خبرنگار مهر، آنهایی که جلسات شورای شهر سابق و منحل شده اهواز را پیگیری می کردند نیک می دادند که شورای فعلی نیز قدمی در راه پرچالش و پرحاشیه این شورا گذاشته است. راهی که در جلسه شامگاه دوشنبه این هفته به اوج رسید و برخی اعضا با هماهنگی و غیبت در جلسه شورای شهر، قصد داشتند جلسه را از رسمیت بیندازند که با ورود دیرهنگام یکی از اعضای شواری شهر این ترفند آنها جواب نداد و شکست خورد.
هر چند از همان روزی که فرماندار شهر اهواز برای اولین بار به خبرگزاری مهر اطلاع داد که شورای شهر چهارم اهواز 21 نفره خواهد بود بسیاری از فعالان شهر پیش بینی ایجاد شکاف و اختلاف در افکار و عقاید اعضای شورای شهر جدید و تبدیل شدن آن به چالشی جدید در مدیریت شهری را پیش بینی می کردند ولی سرباز شدن این زخم نه چندان کهنه به این سرعت را هیچکس در اهواز پیش بینی نمی کرد.
ظهور شورایی پرحاشیه تر از شورای سوم اهواز
کشیده شدن اختلافات درونی اعضای شورای شهر اهواز به رسانه ها آن هم به خاطر مسائلی که در بستر دموکراسی حل شده است و نیازی به قهر و نازکردن ندارد و متعاقب آن جوانه زدن اندیشه نه چندان خوشایند غیبت هماهنگ شده برخی اعضای شورای شهر برای از رسمیت انداختن جلسات شورای شهر در ذهن اقلیت شورا، نشانه هایی از ظهور شورایی پرحاشیه تر از شورای شهر سوم را در ذهن متادر می کند.
اگر در شورای شهر سوم و منحل شده اهواز؛ سید حمید حسن زاده رئیس شورا با آن نطق های آتشین، لرزه بر اندام هر مسئول و مدیری در استان می انداخت و اجازه دخالت در کار شورا را به هیچ مسئولی نمی داد؛ ولی شورای فعلی با وجود اختلافات لجام گسیخته و عیان شده، از هم اکنون بستر لازم برای دخالت هر مسئولی در کار شورا را به خوبی و به بهترین شکل ممکن مهیا کرده است و طی چند روز اخیر نشانه هایی از این دخالت ها در برخی رسانه ها قابل رویت است.
اعضای شورای شهر باید به کار شورایی با دل و جان اعتقاد داشته باشند. در هر شورا و مجلسی اقلیتی و وجود دارد و اکثریتی. به همین دلیل منطقی است که تصمیمات کلان شورا را اکثریت اتخاذ کنند. هر چند لازم است اکثریت هم از قاعده انصاف و قانون به دلیل برتری در شورا فاصله نگیرند ولی در شورای شهر اهواز اقلیت، قاعده بازی را بلد نیست و قصد دارد با از رسمیت انداختن جلسات، حرف و اندیشه خود را به پیش ببرد که به نظر می رسد این شیوه مناسبی نیست.
غیب هفت عضو شورای شهر در جلسه علنی
در جلسه دوشنبه شب شورای شهر اهواز؛ حسین حیدری، زیبا صالح پور، علی ناصری، اسکندر زنگنه، آذر زمان پور، محمد جواد رضوی و هدایت الله ممبینی (کارشناس داوری و داور سابق ملی ایران) غیبت داشتند و اگر حجت مظفری یک ساعت بعد از ساعتی که قرار بود جلسه علنی شورای شهر، سرآسیمه خود به صحن علنی شورا نمی رساند شاید هفتمین جلسه شورای شهر اهواز تشکیل نمی شد.
رامی علاسوند مقدم رئیس شورای شهر اهواز در ابتدای جلسه عنوان کرد: هدایت الله ممبینی در سفر خارج از کشور حضور دارد ولی برخی افراد با اطلاعاتی که در دست داشتیم هماهنگ کرده اند که در جلسه غیبت داشته باشند تا جلسه رسمی شورای شهر به حدنصاب برای تشکیل جلسه نرسد.
وی افزود: متاسفانه این قبیل اتفاقات تنها قسم اعضای شواری شهر مبنی بر خدمت بدون چون و چرا به مردم را زیر سئوال می برد به همین دلیل ما انتظار داریم برخی اعضا دست از انجام این قبیل کارها بردارند.
انتخاب اعضای کمیسیون ها اولین جرقه اختلاف
اما ظاهرا اختلافات بعد از انتخاب شهردار، معطوف به انتخابات اعضای کمیسیونهای تخصصی شورا است که ظاهرا گروهی که هم اکنون علم مخالفت در شورای شهر را به دست گرفته اند به علت قرار گرفتن در گروه اقلیت، امکان راهیابی به کمیسیونهای مورد نظر خود نشده اند و به همین دلیل است اعتراضاتی را مبنی بر اینکه سایر اعضا از قبل نسخه کمیسیونهای تخصصی شورا را پیچیده اند مطرح کرده اند.
پیش از این آذر زمان پور یکی از اعضای غایب شورای شهر اهواز در این جلسه در گفتگو با خبرنگار مهر با انتقاد از انتخاب اعضای کمیسیونهای شورای شهر اهواز افزود: تا وقتی کار کارشناسی انجام و رای کار شناسی داده نشود و ملاک رای دادن تنها بر حسب معیارهای خاص باشد؛ این رای دهی اعضای شورای شهر ضد نخبه گرایی و شایسته سالاری و تخصص گرایی است.
عضو شورای چهارم شهر اهواز تصریح کرد: فردی که بدین شکل انتخاب میشود اگر توان انجام دادن آن کار را نداشته باشد چوبش را مردم خواهند خورد و آسیبش به جامعه می رسد.
زمانپور با انتقاد از جلسات شبانه برخی اعضای شورای شهر اظهار کرد: به هرحال این جلسات شبانه برگزار میشود ولی امیدواریم که این جلسات دیدگاهها را به هم نزدیک کند و با طرح اختلاف سلیقهها در آن جلسات بین اعضای شورا همدلی حاکم شود تا به آرامش مردم لطمه ای وارد نشود.
متاسفانه نبود ائتلاف های مقتدر و شناخته شده باعث شده در شورای شهر اهواز هر روز یک ائتلاف جدید و شکننده شکل بگیرد و همین ائتلاف ها زمینه ساز تشتت آرا را به وجود بیاورند ولی با نگاهی به ائتلاف های فعلی می توان به این نتیجه رسید که اعضای اغلب ائتلاف ها هیچ سنخیتی با هم ندارند ولی چه بهتر که این اتحادها برای خدمت به مردم و شهر اهواز باشد.
دیوار همیشه کوتاه رسانه ها
ابتسام الباجی عضو دیگر شورای 21 نفره اهواز هم در نطق پیش دستور خود دیوار رسانه ها را مثل همیشه کوتاه دید و توپ را به زمین آنها انداخت. وی در نطق خود با انتقاد از اعضایی که در این جلسه به صورت تعمدی غیبت کرده اند، عنون کرد: رسانه ها دست از تخریب شورا بردارند و اختلافات درونی را بزرگنمایی نکنند.
البته وی اشاره ای به این موضوع نکرد که اگر همین رسانه ها با نقدهای خود موضوع شورای شهر را برای اعضا حساس نمی کردند و آن را برای افکار عمومی نقل نمی کردند، اعضای شواری شهر در غیاب رسانه ها بی شک حاشیه هایی فراتر از چالش های امروز خلق می کردند.
هوشنگ شیرمردی دیگر عضو شورای شهر هم در نطق خود در جلسه دوشنبه شورای شهر اهواز با انتقاد از وضع پیش آمده برای شورای شهر عنوان کرد: برخی اعضای شورای شهر به جای اینکه به فکر کارهای روی زمین مانده مردم شهر اهواز باشند به فکر دغدغه های خود هستند.
وی افزود: اعضایی که به عنوان نماینده مردم وارد شورای شهر می شوند باید روحیه کار جمعی را داشته باشند. اگر برخی افراد چنین روحیه ای ندارند از همان نخست نباید وارد شورا می شدند زیرا با این کار به رای مردمی که آنها را عنوان نماینده به شورا فرستاده اند خیانت کرده اند.
حجت مظفری یکی از اعضای شورای شهر هم در جلسه علنی شورا گفت که به علت اینکه برخی از اعضا در این نشست حضور ندارند به احترام آنها این جلسه به روز سه شنبه موکول شود ولی رئیس شورا ضمن مخالفت با این پیشنهاد عنوان کرد که هم اکنون کارهای مردم معطل تشکیل کمیسیون های تخصصی است و معطلی پیش از این به صلاح نیست.
در حالیکه مردم اهواز به علت انحلال شورای شهر سوم خود به نوعی در این زمینه زخم خورده هستند و خاطراتی زیبایی در ذهن ندارند، قدم گذاشتن شورای شهر فعلی در همان راه اشتباه شورای شهر سوم بی شک باعث نا امیدی بیشتر مردم از شورا و به عبارتی کارهای شورایی و مشارکتی می شود به همین دلیل انتظار می رود اعضای فعلی شواری شهر با کنار گذاشتن اختلافات جزئی و شخصی تنها با هدف خدمت به مردم، شورای شهری مقتدر، بی حاشیه و پویا را تشکیل دهند زیرا اهواز از معدود کلانشهرهای ایران به شمار می رود که هنوز از داشتن برخی امکانات ساده هم بی بهره است.
-----------------------------------
گزارش: علی نواصر
نظر شما